Computers

Op mijn 5e kreeg ik voor het eerst een computer. Natuurlijk een slome bak, die ik probeerde op te voeren met een het bekende knopje op de voeding: 230/115 volt. Toen was het knal, met een felle vonk. Dat was mijn eerste p.c. les (op het gebied van de techniek). Later kreeg ik een nieuwe computer, maar die had het ook alweer gauw begeven nadat ik de harde schrijf wou opruimen door de system32 map leeg te gooien (grote map van Windows die de belangrijke systeembestanden bevat).

Na een poosje kreeg ik een HP computer, wat al een hele vooruitgang was. 366 MHz, ik was er trots op. Op deze PC leerde ik Windows beter kennen en experimenteerde ik veel met de computer zelf. Wat werkgeheugen erbij, en het werkte weer wat sneller. Later kwam ik ook tot de ontdekking dat we Wi-Fi thuis hadden, en kocht ik stiekem een draadloze internetkaart, wat geweldig leuk werkte.

3 jaar later was ik toe aan een betere pc. Op een radiobeurs had ik een moederbord gehaald met een Intel Pentium 4 processor. Slechts voor €12,50, maar het geheugen haalde ik nieuw voor €60. Werkte prima. Ik heb er 5 jaar mee gewerkt. Later had ik hem doorverkocht aan de hobbyruimte (zie elektrotechniek).

Later had ik een Dual-Core computer gekocht. Eindelijk eens een snelle pc, dacht ik. Maar dat viel tegen, dus had ik er maar even de snelste Quad-Core pc van gemaakt die ik voor een redelijk bedrag kon halen. Nu heb ik dus een enorm snelle computer, en ben er zeer tevreden mee. Nooit klachten.


Computer reparaties

Doordat ik al heel wat computers heb gesloopt en gebouwd, heb ik veel ervaring opgedaan. Dit gebruik ik de laatste tijd hier en daar om mensen met kapotte computers te helpen. Ook heb ik al eens een aantal computers voor anderen gebouwd. Deze mensen zijn er zeer tevreden mee.

Eén van de meest bizarre reparaties die ik ooit heb gedaan was het repareren van een HP Pavilion DV6000 laptop. Deze deed helemaal niks meer. Na even op internet rond gestruind te hebben had ik een oplossing gevonden.

Ik had de laptop helemaal gedemonteerd, en het moederbord vervolgens kaal gemaakt. Vervolgens had ik deze in de oven, ja, in de oven, op 200 graden gebakken, 10 minuten lang. Na het afkoelen had ik de laptop weer ik elkaar gezet. Ik dacht: dit gaat nooit werken.

A fijn, toch maar even proberen. Ik zet hem op de stroom, en tot mijn verbazing deed de laptop het weer! Eigenlijk is het best wel logisch. Er zaten micro-soldeer-verbindingen los op het moederbord, die de oven weer heeft samengesmolten. De rest op een moederbord kan meestal wel tegen deze hitte.

Zie onderstaand filmpje:

Laatst bijgewerkt op 20-04-2012