Programmeren

Op mijn 13e wou ik eens onderzoeken hoe ik nou eigenlijk een eigen website kan maken. Ik kwam erachter dat ik daar een domeinnaam voor moest registreren, dus had ik dat gedaan: eljakimburger.nl. Maar hoe moest ik toch die website online krijgen? Na een email conversatie met mijn hostingbedrijf kwam ik erachter dat ik voor een website een hostingpakket nodig had. Ondanks de prijs, €14,- per maand, had ik mijn abonnement uitgebreid naar een hostingpakket.

Toen begon ik met programmeren. Het begon wat eenvoudig, met alleen HTML. Maar het deed nooit eens wat ik wou, ik maar uitzoeken, hoe moet ik nou een witregel programmeren... Later begon ik met CSS, waarmee alles al een stuk makkelijker ging. Ondertussen was ik naar een ander hostingbedrijf overgestapt. Ik betaal nu slechts €39,- per jaar bij mijndomein.nl.

Na een paar jaar had ik dan ook een mooie site geprogrammeerd. Maar ik wou meer, zoals een gastenboek. Natuurlijk kan dat niet met HTML, met die taal kan je niet berichten plaatsen in een gastenboek. Ik had daarom maar een gastenboek gedownload, die nog altijd dienst doet op mijn website. Door de aanpassingen die ik door de tijd heen had gemaakt, leerde ik ook PHP programmeren.
Op deze taal draait mijn website nu helemaal.

Op de middelbare school heb ik mijn programmeerkunsten verbeterd, doordat ik voor het vak Informatica had gekozen. Ik heb hier veel extra geleerd over HTML, CSS, PHP én MySQL. Bij dit vak heb ik ook een website moeten programmeren,
deze is hier te vinden.

Mijn grootste programmeerkunsten kwam naar voren bij mijn profielwerkstuk. Mijn profielwerkstuk was het aansturen van een treincabine met Arduino. Hiermee had ik ook de basis gelegd voor de opleiding die ik nu doe: Mechatronica. Bij deze opleiding leer ik steeds meer over programmeren.

Laatst bijgewerkt op 5-4-2015